Poziv na konferenciju Competitiveness Day: Blue economy

12916725_10206249676856423_1129376840922659527_o

Pozivamo vas na konferenciju Competitiveness Day u organizaciji studentske udruge Financijski klub koja će se održati u petak, 15. travnja od 10:00 do 14:00 h u dvorani 14 na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.
Tema konferencije je ,,Blue economy’, a cilj ove konferencije je upoznati studente sa samim pojmom i tko je začetnik plave ekonomije, koje su ključne razlike između ,,Green” i ,,Blue” economy, koje su prednosti, a koje nedostaci i prepreke te najvažniji i najprepoznatljiviji projekti u svijetu i Hrvatskoj.

Prvi dio konferencije namijenjen je predstavljanju teme kroz predavanje od strane stručne osobe. Nakon toga slijedi panel rasprava gdje će sudionici predstaviti svoje projekte i aktivnosti kojima se bave u skladu s plavom ekonomijom. Reći će nam kako su uopće započeli sa svojim radovima i projektima, s kakvim su se poteškoćama susreli u samom početku te u nastavku svog poslovanja, kako su financirali svoj projekt i je li projekt isplativ. Sudionici će dati svoje prijedloge za unaprjeđenje i poboljšanje uvjeta u kojima posluju te kritike.
U drugom dijelu konferencije, gdje je naglasak na potencijalu plave ekonomije, sudionici će predstaviti sebe i svoje radno mjesto na način da objasne svoju ulogu i važnost plave ekonomije u poslovanju, a zatim će i predstaviti svoje programe sufinanciranja projekata, reći primjere projekata koje su financirali te isplativost istih.
Na kraju same konferencije pozivamo sve studente da postave pitanja i sudjeluju u kraćim raspravama.

PROGRAM:

10:00-10:15 Otvorenje konferencije Petar Krešimir Miladin (predsjednik Financijskog kluba)
10:15-10:45  Predstavljanje teme od strane stručne osobe
Ina Matijević (koordinatorica aktivnosti Plave ekonomije u Hrvatskoj i Belgiji)

10:45-11:45  Panel rasprava
Moderator: Ina Matijević
Panelisti:
Matija Hlebar ( Predsjednik udruge «Uzor Hrvatske»)
Dražen Šimleša (Institut Ivo Pilar, odjel za održivi razvoj)
Ivanka Milenković (Osnivačica «System Ekofungi» te bliska suradnica prof. Paulija; proglašena poduzetnicom godine u Srbiji)

11:45-12:00  Pauza
12:00-13:00  Potencijali
Mihael Zmajlović (bivši ministar zaštite okoliša i prirode)
Silvana Vujnović (članica upravnog odbora Etične banke)
Tihomir Jaić (Član upravnog odbora Poljoprivredne komore i član odbora za ruralni razvoj COPA COGECE)

Veselimo se vašem dolasku!