Financijski klub član povjerenstva Zlatnog indeksa

zlatni index

U petak 3. ožujka u prostorijama Rektorata Sveučilišta u Zagrebu sastalo se Povjerenstvo za dodjelu Zlatnog indeksa u 2016.godini. Zlatni indeks je projekt  u organizaciji studentske udruge eSTUDENT u kojem poduzeća  koja su pridonijela kvalitetnijem studentskom životu, obrazovanju, stručnom usavršavanju i materijalnoj potpori imaju mogućnost biti nagrađena jednistvenom nagradom na području Republike Hrvatske. Glavni cilj projekta jest poticanje sve veće prisutnoti poduzeća i institucija u uključivanje u studentski život. Nagradu dobivaju poduzeća koja su se prijavila za aktivno sudjelovanje u studentskom životu i svojim sredstvima omogućuju kvalitetnije obrazovanje i povezivanej studenata s praksom i budućim zapsolenjem.

Poduzeća ocjenjuje Povjerenstvo koje se sastoji od članova studentskih udruga iz cijele zemlje. Članovi Povjerenstva izabrani su prema kriteriju organizacije vlastitih projekata, a uz njih se ove godine našao i jedan od predstavnika udruge eSTUDENT. Nagrade se dodjeljuju u pet kategorija: stručne prakse, stipendije, ulaganje u studentske udruge i projekte, stručna potpora i organiziranje projekata te najbolji imidž. Svaka kategorija ima dva dobitnika, jedno malo ili srednje poduzeće i jedno veliko poduzeće.

Članovi Povjerenstva Zlatnog indeksa 2016.  bili su:zlatni indeks

  1. Europska udruga studenata prava – ELSA Split (Sveučilište u Splitu)
  2. Udruga iTHEom (Sveučilište u Splitu)
  3. Udruga studenata Građevinskog fakulteta Osijek (Sveučilište u Osijeku)
  4. Studentski zbor Fakulteta organizacije i informatike (Sveučilište u Zagrebu)
  5. Savez studenata Fakulteta elektrotehnike i računarstva (Sveučilište u Zagrebu)
  6. Udruga studenata biotehnologije Rijeka (Sveučilište u Rijeci)
  7. AIESEC Zagreb (Sveučilište u Zagrebu)
  8. Financijski Klub (Sveučilište u Zagrebu)

Dan povjerenstva trajao je cijeli dan i bio je popraćen raznim aktivnostima s početkom u 11h. Konkurencija je bila oštra te nije bilo lako donijeti odluku tko će od  prijavljenih 22 poduzeća uspjeti osvojiti nagradu. Dobitnici nagrade Zlatni indeks 2016., bit će proglašeni na svečanoj ceremoniji koja će se održati 21.ožujka s početkom u 14h, u Hrvatskom državnom arhivu.