Konferencija Student investitor

Konferencija Student Investitor je konferencija u organizaciji studentske udruge Financijski klub s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Konferencija je jednodnevni događaj te ujedno i posljednja konferencija u akademskoj godini koja se održava već 4. godinu zaredom. Konferencija Student investitor je nastavak investitorske konferencije Primarno tržište, koja je 2010. godine bila prvi jedinstveni susret profesionalaca i studenata s istim interesima. Sama konferencija se sastoji od panel rasprava, predavanja i radionica čiji je cilj realizirati edukaciju, umrežavanje sadašnjih i budućih financijskih stručnjaka u Hrvatskoj te stvaranje temelja za buduću suradnju.

Konferencija predstavlja krunu rada projektne skupine Student investitor, koja svake godine izrađuje opsežnu investicijsku analizu različitih sektora, te je ovo svojevrsno predstavljanje njihovog rada. Također, na konferenciji gostuju brojni renomirani stručnjaci povezani s predmetom analize koji pritom daju svoj osvrt.

siweb

siweb15

siweb161

 

Konferencija Competitiveness Day

Konferencija Competitiveness Day je konferencija o konkurentnosti hrvatskog gospodarstva te je sljedbenik konferencije Competitiveness Week. Cilj konferencije je identifikacija glavnih problema konkurentnosti hrvatskog gospodarstva i slabosti u navedenim područjima te kroz predavanja i diskusije, zajedno sa sudionicima predložiti rješenja. Spajanjem različitih profila stručnjaka iz prakse svaki od njih svojim specifičnim znanjima, informacijama i iskustvima pridonosi boljem razumijevanju izazova s kojima se suočava pojedina industrija u Republici Hrvatskoj.
Svake godine fokus je na drugoj industriji. Dosada je predmet analize bila prehrambena industrija, kreativna industrija, Blue economy, a u 2017. godini smo obradili i sve više pristunu i brzorastuću IT industriju.

 

cd-2014-izvjestaj
2015-izvjestaj
izvjestaj-2016

 

Konferencija Consulting Day

Konferencija Consulting Day je prva konferencija koja ističe važnost konzalting industrije u današnjem poslovnom svijetu. Još je važnija činjenica ta da je konferencija pokrenuta 2014. godine od strane studenata članova Financijskog Kluba, budućih konzalting stručnjaka i od tada se redovito održava na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Moglo bi se reći da je ovo već tradicionalna konferencija koja svake godine okuplja s jedne strane vrhunske hrvatske konzultante, a s druge vrhunske studente s interesom za konzalting industrijom.

Svake godine nastoji se predstaviti drugo područje konzultinga, pa su se tako dosada mogla poslušati predavanja i rasprave na temu financijskog savjetovanja, konzaltinga u turizmu, poslovnog savjetovanja, savjetovanja na području EU fondova, konzalting u nekretninama te revizije i poreznog savjetovanja.

cons-2014

cons-2015

cons-2016

 

Konferencija Financijski Ekspert Budućnosti

Financijski Klub je 2014. godine po prvi puta organizirao konferenciju Financijski ekspert budućnosti s ciljem upoznavanja studenata s načinima najbolje pripreme za pronalaženje, a potom i ostvarivanje vrhunske karijere na području financija. Financijski ekspert budućnosti upoznaje studente s načinima putem kojih se mogu istaknuti iz mnoštva te krenuti na svoj put k vrhunskoj karijeri.

Studenti su mogli iz prve ruke saznati koje su sličnosti i razlike između CFA-a i MBA-a, kako kvalitetno ispuniti životopis, kako izgleda selekcijski proces i što se sve traži od kandidata te kakvi ih psihološki testovi čekaju na testiranju.

 

feb-2014

feb-2015 

 

Konferencija Free Market Road Show

Od 2013. godine na Ekonomskom fakultetu – Zagreb održavana je međunarodna konferencija Free Market Road Show u suorganizaciji Financijskog kluba, Centra za obnovu kulture i The Austrian Economics Centra. Radi se o konferenciji koja je dio projekta Free Market Road Show u sklopu kojega se održavaju konferencije diljem Europe u čak 26 gradova. Konferencija se sastoji od tri panel rasprave na kojima sudjeluju domaći i strani ekonomski stručnjaci i poduzetnici.

Tema 2013. godine bila je Mogu li samo mjere štednje spasiti Europu? Naredne, 2014. godine raspravljalo se o Europskoj Uniji,  Izbori za EU parlament – Što čeka Europsku uniju? Free Market Road Show 2015 održan je na temu Kako potaknuti rast? Dok smo 2017. godine  analizirali kako će izgledati svijet nakon Brexita i Trumpa.

Članovi Financijskog kluba nagrađeni su posebnom Dekanovom nagradom u prosincu 2013. zbog uspješne organizacije Free Market Road Show 29. svibnja 2013. na Ekonomskom fakultetu te posebnom Rektorovom nagradom  za organizaciju Free Market Road Show konferencije 23. travnja 2014. godine

fmrs15

 

Konferencija Primarno tržište

Primarno tržište je konferencija Financijskog kluba, koja se održavala od 2010. do 2012. godine.

Primarno tržište 2010., održanoj na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u organizaciji studentske udruge Financijski klub i projekta Student investitor. Konferencija je privukla kvalitetne studente s različitih fakulteta i stručnjake iz prakse. Njezin značaj proizlazi iz činjenice da je to prva investitorska studentska konferencija održana na području Sveučilišta u Zagrebu.

Uz članove projekta, na konferenciji su predavali i vrhunski stručnjaci iz prakse koji su sa sudionicima konferencije podijelili svoja znanja o specifičnim područjima i problemima s kojima se svaki investitor susreće. Atmosfera na cijeloj konferenciji bila je veoma proaktivna, tema svakog govornika izazvala je veliko zanimanje publike, pa se može zaključiti da je konferencija bila i više nego uspješna.