O FINANCIJSKOM KLUBU

Financijski klub je specijalizirana studentska udruga osnovana 2005.godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Osnovna djelatnost Financijskog kluba je pružanje dodatnog financijskog znanja članovima kroz projekte, radionice i brojne druge zanimljive sadržaje.

Članovi Financijskog kluba promiču financijsku teoriju i prasku te time doprinose stvaranju interesa prema financijama. Klub je za svoj rad primio mnogobrojne Dekanove i Rektorove nagrade, a 2013.godine rad kluba je prepoznala Zagrebačka burza dodjelom nagrade za izniman doprinos edukaciji o tržištu kapitala.

Klub se može pohvaliti mnogim uspješnim projektima, a značajniji projekti su University Trading Tournament, Student Investitor te nagrađivani Financijski rječnik. Projekti daju priliku članovima i studentima da prošire svoje znanje i usvoje nove vještine. Consulting Day, Competitivness Day, Student Investitor samo su neke od konferencija koje organizira Financijski klub na kojima su gosti predavači poznate osobe iz financijske prakse. Zbog svega navedenog Financijski klub je prepoznat od studenata, profesora i poduzeća kao pokretač financijske edukacije i platforma budućih financijskih stručnjaka.

Klub trenutno broji 87 člana, a njegovo vodstvo čine Aleksandra Lovrić, Viktor Novak i Ante Primorac.

DETALJNIJE O KLUBU

Upisan u Registar udruga u Zagrebu pod brojem 21004636
Matični broj: 02081130
OIB: 23386201183
DUNS broj: 595545399
RNO broj: 0018821
IBAN: HR76 2390 0011 1009 0107 0
SWIFT: HPBZHR2X

Povijest Kluba

Povijest Kluba izgradili su, prije svega, izuzetni pojedinci koji su doprinijeli njegovoj vrijednosti, kao i partneri Kluba, koji su tu vrijednost prepoznali.

Povijest Kluba započinje 2005. godinom kada su ga službeno osnovali studenti Ekonomskog fakulteta Zagreb radi promicanja interesa studenata za financijama. Na početku Klub je brojio tridesetak članova. Svoje aktivnosti već tada je redovito objavljivao na vlastitoj web stranici, a glavni projekt bila su predavanja.

Prvotni cilj Kluba bio je unapređivanje i širenje znanja o financijskim djelatnostima, te poticanje razvoja etike i moralnosti u poslovanju da bi se sve to do danas proširilo nizom drugih ciljeva, platformi i projekata.

Klub je danas specijaliziran prvenstveno za pružanje dodatnog financijskog obrazovanja, te je spreman svakodnevno se izgrađivati i rasti. Trudimo se iz semestra u semestar nuditi dodatne sadržaje i projekte i iznimno nam je drago da su to studentni prepoznali. Također je 2009. pokrenut i novi web portal bogatijeg sadržaja

Vizija

Naša vizija je stvoriti prepoznatljivu zajednicu studenata Sveučilišta u Zagrebu čiji članovi, unutar i izvan nje, promiču financijsku teoriju i praksu. Istodobno, imaju mogućnost usavršiti vlastito znanje i spoznaju o financijama te tako ispuniti svoje i interese Kluba, a naposljetku doprinijeti i razvoju financijske profesije i financijskih tržišta u RH.

Misija

Naša misija je svojim članovima omogućiti dodatno obrazovanje u vidu stjecanja teorijskih i praktičnih znanja, iskustava i vještina.

Službeni dokumenti

Statut Financijskog kluba (listopad 2014.)

Informativna brošura Financijskog kluba

Pravilnik o radu Zbirke publikacija Financijskog kluba (1.3.2010.)

 

NAŠA POSTIGNUĆA (2011.-DANAS)

Organizacije s kojima surađujemo

Strateški partner

Glavni partner

SPONZOR

     
 Akademija Zagrebačke burze