Predstavljanje Financijskog rječnika najvažnijih ekonomskih pojmova

Rječnik vijest

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na promociju Financijskog rječnika najvažnijih ekonomskih pojmova
 koja će se održati u  ponedjeljak, 20. listopada 2014. u 11 sati 
na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Nova vijećnica (dvorana 14).

Financijski rječnik najvažnijih ekonomskih pojmova zajednički je projekt tvrtke Bisnode Hrvatska i Financijskog kluba.

Projekt izrade Financijskog rječnika ima za cilj dati doprinos promicanju znanja iz područja ekonomije, pružiti potporu poduzetništvu te dati doprinos poticanju obrazovanja poduzetnika u skladu sa strateškim ciljevima za razvoj poduzetništva u Republici Hrvatskoj za period 2013. – 2020. godine.

Rječnikom je obuhvaćeno 425 ekonomskih pojmova s pripadajućim temeljnim definicijama i primjerima, tematski podjeljeno u osam sadržajnih cjelina (Osnovni pojmovi, Financijski pojmovi, Institucije, Marketing, Porezi i doprinosi, Poslovanje, Pravni pojmovi, Računovodstvo) i rezultat je jednogodišneg rada članova udruge Financijski klub. Na projektu izrade şudjelovali su i studenti smjera Financije i studenti smjera Marketing, čime je osiguran multidisciplinarni pristup, ali i široka primjenjivost Financijskog rječnika – studenti marketinškog smjera definicije ekonomskih pojmova oplemenili su jasnim i razumljivim objašnjenjima te primjerima iz svakodnevnog života.

Bisnode Hrvatska, kao strateški partner projekta, osigurao je produkciju Financijskog rječnika.¸

Vjerujemo da će nam se na promociji pridružiti i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar te ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras zajedno s predstavnicima resornih ministarstava.

Za više informacija o projektu posjetite: http://www.finance.hr/rjecnik/

Nakon predstavljanja Rječnika, Financijski klub održat će prezentacije rada po skupinama za sve zainteresirane u sklopu ovogodišnje regrutacije.