Što je to UTT?

University Trading Tournament (Sveučilišni turnir u trgovanju) je regionalno studentsko natjecanje u trgovanju na financijskim tržištima. Projekt je akademske 2014./2015. godine pokrenula studentska udruga Financijski klub koja djeluje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Studentsko natjecanje u trgovanju vrijednosnim papirima

Cilj natjecanja je povećati financijsku pismenost te svijest studenata o načinima funkcioniranja financijskih tržišta. Trenutno je University Trading Tournament (UTT) jedino takvo studentsko natjecanje u regiji, a ove godine traje od 15. travnja do 8. svibnja i sastoji se od četiri runde, svaka po tjedan dana dok će se svečana završnica održati 8. svibnja. Osim znanja i novih vještina, natjecatelji imaju priliku osvojiti Metastock Charting softver vrijedan 700$, jednodnevno/dvodnevno putovanje po izboru za jednu osobu i putni kofer Samsonite te zlatnu Caran d’Ache kemijsku olovku na kraju samog natjecanja te će i prve tri runde biti nagrađene (detaljnije pod “nagrade”). Na UTT se mogu prijaviti sve zainteresirane osobe, ali će nagrade biti osigurane samo za osobe sa statusom studenta u Hrvatskoj i zemljama u regiji. Prijave na natjecanje započinju 9. ožujka, a završavaju 5. travnja.

Prijave na natjecanje

Prijaviti se može ovdjeNatjecati se mogu svi iz Hrvatske i regije neovisno o tome jesu li student.

 Trgovanje iz udobnosti vlastitog doma

Natjecanje se odvija na virtualnoj burzi putem računala ili mobilne aplikacije. Na natjecanju tržišta su otvorena 5 dana u tjednu, od ponedjeljka 12 sati do petka 23 sata. Prijavom na natjecanje, sudionici dobivaju sve upute za otvaranje osobnog računa na virtualnoj burzi te imaju apsolutnu slobodu što se tiče ulaganja.

Do bogatih nagrada ulaganjem u različite instrumente

U sve četiri runde natjecatelji ulažu u sve dostupne instrumente (valute, indekse, dostupne robe). U svakoj rundi natjecatelj ima na raspolaganju određeni broj virtualnih dolara. Konkretna vrednovanja rezultata pogledajte pod “Pravila natjecanja”. Pobjednik je onaj tko ima najveći zbroj bodova tijekom četiri runde, tj. završni rezultat.


GENERALNI PARTNER

SPONZORI PROJEKTA