Što je to UTT?

University Trading Tournament (Sveučilišni turnir u trgovanju) je regionalno studentsko natjecanje u trgovanju vrijednosnim papirima. Projekt je 2015. godine pokrenula studentska udruga Financijski   klub koja djeluje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Studentsko natjecanje u trgovanju vrijednosnim papirima

Cilj natjecanja je pružiti mogućnost studentima s interesom za financije da prošire znanja o financijskim tržištima te steknu osjećaj primjene tog znanja u praksi. Trenutno je University Trading Tournament (UTT) jedino takvo studentsko natjecanje u regiji, a ove godine traje od 10. travnja do 5. svibnja i sastoji se od četiri runde, svaka po tjedan dana . Osim znanja i novih vještina, natjecatelji imaju priliku osvojiti 1000$, 500$ te 300$ na kraju samog natjecanja te prve tri runde po 150$, 50$ i 50$ na računu kod sponzorskog brokera Admiral Markets-a  koje će moći koristiti za trgovanje te druge nagrade (detaljnije pod “nagrade”). Na UTT se mogu prijaviti sve zainteresirane osobe, ali će nagrade biti osigurane samo za osobe sa statusom studenta u Hrvatskoj i zemljama u regiji. Prijave kreću od 23. ožujka.

Edukacija i primjena na tržištu

Dva tjedna prije početka samog natjecanja bit će održano 6 edukativnih predavanja kako bi natjecatelje upoznali s funkcioniranjem financijskih tržišta, pravilima natjecanja i načinu trgovanja vrijednosnim papirima. Uz to će svi zainteresirani imati priliku naučiti osnove tehničke, fundamentalne i investicijske analize.

Trgovanje iz udobnosti vlastitog doma

Natjecanje se odvija na virtualnoj burzi putem računala ili mobilne aplikacije. Tržišta su otvorena 5 dana u tjednu, od 23:15 h (po našem vremenu) u nedjelju do 23:15 h u petak. Prijavom na natjecanje, sudionici dobivaju sve upute za otvaranje osobnog računa na virtualnoj burzi te imaju apsolutnu slobodu što se tiče ulaganja.

Do bogatih nagrada ulaganjem u različite instrumente

U sve četiri runde natjecatelji ulažu u sve dostupne instrumente (valute, indekse, dostupne robe i dionice). U svakoj rundi natjecatelj ima na raspolaganju određeni broj virtualnih dolara. Konkretna vrednovanja rezultata pogledajte pod “Pravila natjecanja”. Pobjednik je onaj tko ima najveći zbroj bodova tijekom četiri runde, tj. završni rezultat.


GENERALNI PARTNER

SPONZORI PROJEKTA

MEDIJSKI POKROVITELJI