Predstavljamo University Trading Tournament

fb-utt-cover

Vrijeme je da predstavimo University trading tournament javnosti! Prvo predavanje održat će se u subotu 21. veljačeu s početkom u 12 sati na ekonomskom fakultetu u Zagrebu (dvorana 5). Sve informacije na: finance.hr/tournament

Predstavit će se osnove projekta, koja su pravila natjecanja te osnove tradinga kako bi natjecatelji bili spremni za prvu runudu 15. ožujka.  Ostali raspored pogledajte ovdje

University Trading Tournament (Sveučilišni turnir u trgovanju) je natjecanje u trgovanju vrijednosnim papirima. Projekt je pokrenula 2015. godine studentska udruga Financijski klub koja djeluje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i u suradnji sa Hrvatskom udrugom za tehničku analizu.

Studentsko natjecanje u trgovanju vrijednosnim papirima

Cilj je pružiti mogućnost studentima koje zanimaju financije kako bi stekli znanje o trgovanju na tržištu kapitala te osjećaj primjene tog znanja u praksi. Trenutno je Unversity Trading Tournament (UTT) jedino takvo studentsko natjecanje, a traje od 15. ožujka do 15. svibnja. Osim znanja i novih vještina, natjecatelji imaju priliku osvojiti 500, 300 i 100 dolara na računu kod sponzorskog brokera USGFX koje će moći koristiti za trgovanje. Na UTT mogu se prijaviti svi studenti. Preporučeni rok za prijavu je 15. ožujka, ali moguće je prijaviti se i tijekom natjecanja, tj. nakon 15. ožujka.

Edukacija i primjena na tržištu

Samo natjecanje odvija se putem računala na virtualnoj burzi. Tijekom natjecanja, studentima su omogućene radionice i edukacije na kojima mogu naučiti kako trgovati vrijednosnim papirima. Tako će svi zainteresirani imati priliku naučiti osnove tehničke analize, fundamentalne analize i investicijske analize.

Trgovanje iz udobnosti vlastitog doma

Prijavom na natjecanje, studenti dobivaju upute za otvaranje osobnog računa na virtualnoj burzi te imaju apsolutnu slobodu što se tiče ulaganja, ali bodovat će se prema različitim kriterijima u svakoj rundi. Samo se natjecanje sastoji od devet tjedana, tj. tri tjedna po tri runde.

Do nagrada ulaganjem u strane valute i dionice

Prva se runda odvija na tržištu stranih valuta (Forexu), u drugoj rundi natjecatelji ulažu u dostupne tržišne indekse da bi u trećoj rundi ulagali u vrijednosnice po želji. U svakoj rundi natjecatelj ima na raspolaganju određeni broj virtualnih dolara. Konkretna vrednovanja rezultata pogledajte pod “Pravila natjecanja“. Pobjednik je onaj tko ima najveći zbroj bodova prve, druge i treće runde, tj. završni rezultat.