Što je to UTT?

University Trading Tournament (Sveučilišni turnir u trgovanju) je regionalno studentsko natjecanje u trgovanju na financijskim tržištima. Projekt je akademske 2014./2015. godine pokrenula studentska udruga Financijski klub koja djeluje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Studentsko natjecanje u trgovanju vrijednosnim papirima

Cilj natjecanja je povećati financijsku pismenost te svijest studenata o načinima funkcioniranja financijskih tržišta. Trenutno je University Trading Tournament (UTT) jedino takvo studentsko natjecanje u regiji, a ove godine traje od 25. travnja do 28. svibnja i sastoji se od dvije runde, svaka po dva tjedna, uz finale uživo koje će se odvijati tokom jednog dana. Nakon svake runde se računaju bodovi te se proglašavaju pobjednici, nakon obje runde konsolidiraju se rezultati te se biraju oni koji će biti pozvani u finale.  Na UTT se mogu prijaviti sve zainteresirane osobe, ali će nagrade biti osigurane samo za osobe sa statusom studenta u Hrvatskoj i zemljama u regiji. Prijave na natjecanje započinju 04. travnja, a završavaju 23. travnja.

Prijave na natjecanje

Prijaviti se može ovdje. Natjecati se mogu svi iz Hrvatske i regije neovisno o tome jesu li student.

 Trgovanje iz udobnosti vlastitog doma

Natjecanje se odvija na virtualnoj burzi putem računala ili mobilne aplikacije. Na natjecanju tržišta su otvorena 5 dana u tjednu. Prijavom na natjecanje, sudionici dobivaju sve upute za otvaranje osobnog računa na virtualnoj burzi te imaju apsolutnu slobodu što se tiče ulaganja.

Do bogatih nagrada ulaganjem u različite instrumente

U prvoj rundi natjecatelji će imati mogućnost trgovati dionicama i ETF-ovima. U drugoj rundi trgovat će se kriptovalutama te izvedenicama (opcije i ročnice), dok se u finalu može trgovati svim instrumentima iz prve dvije runde. U svakoj rundi natjecatelj ima na raspolaganju 10 000 virtualnih dolara. Konkretna vrednovanja rezultata pogledajte pod “Pravila natjecanja”. U finale se plasiraju najboljih 5 natjecatelja iz prve runde, najboljih 5 natjecatelja iz druge runde te još 5 dodatnih natjecatelja s najboljim ukupnim rezultatom iz obje runde.


 PARTNERI