Instalacija platforme Metatrader4

Natjecanje se odvija preko MetaTrader 4 (MT4) standardizirane platforme za elektroničko trgovanje koju je razvila MetaQuotes Software tvrtka. Platforma se licencira i prilagođava raznim brokerima koji nude svoje specijalizirane usluge putem ove platforme. Korištenje platforme je idealno za elegantno trgovanje jer pregledom grafova raznih instrumenata dozvoljava trenutnu interakciju sa tržištem.

Na natjecanju se trguje preko Demo računa (na kojem se NE nalazi pravi novac), što znači da ne možete ništa izgubiti, ali zato možete osvojiti vrijedne nagrade.

Ove godine generalni partner projekta, brokerska kuća Swissquote, natjecateljima osigurava pristup MT4 platformi i trgovanju.

Nakon što se prijavite na natjecanje, na email adresu s kojom ste se prijavili dobivate:

  • broj  natjecateljskog računa (login);
  • zaporku (trader’s password) za prijavu na trgovačku platformu;
  • naziv servera kojeg ćete odabrati pri prijavi.

U trenutku početka prve runde natjecanja koja počinje 6. travnja u 12:00 h, s tim se podacima možete prijaviti  i natjecati na nekoliko različitih trgovačkih  platformi Swissquote-a:

Klasična MetaTrader 4 platforma – nudi najviše mogućnosti za podešavanje grafikona i izradu tehničke analize. Preuzeti i instalirati je možete s ove stranice, a upute pogledajte ovdje.

Video vodič: Skidanje Metatrader4 platforme, prijava i osnovne funkcije


Metatrader 4 podržava i razvoj algoritama i programskih rješenja putem expert advisor opcija. Programski jezik je vrlo sličan C programskom jeziku te dozvoljava automatsko izvršavanje naloga bez interakcije sa korisnikom. Programiranje za MT4 nije obuhvaćeno edukacijom kroz ovaj projekt, ali može se naći na stranicama MQL4.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *