Prihvati izazov !

University Trading Tournament natjecanje je u trgovanju vrijednosnim papirima. Projekt je 2015. godine pokrenula studentska udruga Financijski klub koja djeluje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Cilj je pružiti mogućnost studentima s interesom za financije da  prošire znanja o financijskim tržištima te steknu osjećaj primjene tog znanja u praksi. Trenutno je University Trading Tournament (UTT) jedino takvo studentsko natjecanje, a traje od 3. travnja  do 13. svibnja.

Trgovanje iz udobnosti vlastitog doma

Natjecanje se odvija na virtualnoj burzi kojoj se pristupa putem računala ili mobilne aplikacije i trguje se preko Demo računa (na kojem se NE nalazi pravi novac), što znači da se ne može ništa izgubiti, ali zato mogu osvojiti vrijedne nagrade. Prijavom na natjecanje, sudionici dobivaju sve upute za otvaranje računa te sami odlučuju  tijekom radnih dana burze kada i odakle žele trgovati tj. natjecati se.

Edukacija i primjena na tržištu

Dva tjedna prije početka  natjecanja bit će održano 5 edukativnih predavanja kako bi natjecatelje upoznali s funkcioniranjem financijskih tržišta, pravilima natjecanja i načinu trgovanja vrijednosnim papirima. Uz to će svi zainteresirani imati priliku naučiti osnove tehničke, fundamentalne i investicijske analize. Sva predavanja će biti snimljena i dostupna online na našoj web stranici. Svečano otvorenje i prvo predavanje bit će održano 23. ožujka u 17h na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Osim znanja i novih vještina, natjecatelji imaju priliku osvojiti brojne nagrade za koje je osiguran fond od preko 25.000 kn i to za 8 mjesta.  Prijave traju do 8. travnja 2016 u 23:59. 

CHALLENGE YOURSELF!

 

Katarina Franičević

Voditeljica projekta "University Trading Tournament 2016''

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *