Edukacijska predavanja

UTT predavanja1

Pozivamo sve natjecatelje na predavanja u sklopu edukativne faze University Trading Tournament natjecanja.

1. Predavanje

Svrha predavanja na temu Financijska tržišta i izvedenice je upoznati sudionike s načinom funkcioniranja financijskih tržišta na kojima će se trgovati za vrijeme natjecanja. Bit će objašnjeno što su to financijske izvedenice i zašto su popularne među investitorima, te kako funkcionira financijska poluga koja omogućuje ostvarivanje ekstremno velikih profita u vrlo kratkom roku, ali može dovesti i do velikih gubitaka pri trgovanju na financijskim tržištima. Osim navedenih tema, bit će govora i o uzrocima promjena vrijednosti valuta, dionica, zlata i nafte te korištenju fundamentalne i tehničke analize pri predviđanju kretanja cijena financijskih instrumenata u budućnosti.

23.3. / Ekonomski fakultet u Zagrebu / Dv 7 / 17h

Fb event: http://bit.ly/1RmBuqe


2. Predavanje

2. predavanja tj. webinar na temu  Osnove korištenja MT4 platforme održava se 24.3. u 18h. Na webinaru će biti objašnjeno kako instalirati, pokrenuti, prijaviti se na MetaTrader 4 platformu, kupovati i prodavati financijske instrumente te pratiti ostvarene rezultate.

Prijave: http://bit.ly/1RmBuqe


3. Predavanje

Tema predavanja je Osnove tehničke analize – metoda procjene smjera i intenziteta kretanja cijene nekog financijskog instrumenta temeljena na povijesnom kretanju cijene.
Osim detaljne obrade osnovnih pojmova poput trenda i grafičke analize, napravit ćemo uvod i u naprednije tehnike s naglaskom na ulogu indikatora o čemu će više biti riječi na 4. predavanju.
Gost predavač je Filip Špiranec, junior analyst u investicijskoj kući InterCapital.

1.4. / Ekonomski fakultet u Zagrebu / Dv 13 / 18h

Fb event: http://bit.ly/1VRkrwB


4. i 5.  Predavanje

  • Money management 10:30h
  • Napredna tehnička analiza- INDIKATORI 12:30h

Predavanje na temu Money management održat će g. Zdenko Grđan, predsjednik Hrvatske udruge za Tehničku analizu. Osim psihologije trgovanja tj. načinu kako naša psiha utječe na trgovanje i korisnim savjetima za trgovanje, biti će riječi i o preporučenoj veličina ulaska u poziciju i optimalnom risk/reward odnosu.

Iza toga slijedi predavanje o naprednoj tehničkoj analizi gdje će detaljno biti objašnjeni indikatori koji se koriste u trgovanju uz praktične primjere. Gost predavač je Đuro Lobaš, viši trgovac obveznicama u riznici Hypo Alpe Adria Bank.

2.4. / Ekonomski fakultet u Zagrebu / Dv 2 / 10:30 h

Fb event: http://bit.ly/1SmbnKI

Vidimo se! 😀

Sva će edukacijska predavanja biti snimljena i dostupna online na linku svim natjecateljima dva – tri dana nakon održavanja.

Katarina Franičević

Voditeljica projekta "University Trading Tournament 2016''

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *