Završen prvi University Trading Tournament

Završilo je prvo studentsko natjecanje u trgovanju vrijednosnim papirima – University Trading Tournament. Titulu prvaka u trgovanju odnio je student Prirodoslovno – matematičkog fakulteta u Zagrebu, Denis Pavičić koji je u tri tjedna utrostručio svoj novac, tj. ostvario prinos od skoro 200 posto u posljednjoj rundi, dok je dobro prošao i u ostalim rundama.

Drugo mjesto osvojio je Andrija Jergović s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, a treće mjesto Toni Jelenović s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstu u Opatiji.

Na turniru je sudjelovalo 200 studenata s 28 fakulteta i 8 različitih gradova. Najviše je natjecatelja bilo s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, čak 42 posto, a zatim s Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Tehničkog veleučilišta u Zagrebu te Prirodoslovnog fakulteta. Većina natjecatelja došlo je iz Zagreba, Osijeka, Rijeke i Varaždina. U svega tri mjeseca istrgovano je 2,1 milijardi dolara, što je skoro 4 puta više nego što se istrguje na Zagrebačkoj burzi tijekom cijele godine.

U prvoj rundi runda natjecanja najbolje se snašao Bruno Bijelić koji je na tržištu valuta ostvario prinos od 62 posto i najveći broj bodova, a ovisio je o omjeru prinosa i broju protrgovanih lotova. S obzirom na to, oni s manjim prinosom, ali i značajno manjim rizikom našli su se po bodovima ispred onih koji su imali visoke prinose, ali i izrazito visok rizik. Iz tog aspekta organizatori su poticali natjecatelje da osim samog prinosa vode i računa o rizičnosti svojih ulaganja.

U drugoj se rundi proslavio Darko Jurinec na ulaganju u tržišne indekse gdje je ostvario prinos od 228 posto, a bodovi su ovisili o omjeru prinosa i broju transakcija. S ovim načinom poticalo se natjecatelje da što opreznije biraju transakcije koje će provoditi te da ulažu tek u trenutku kada je njihova tehnička i fundamentalna analiza usklađenih očekivanja.

Treća runda je i vrhunac natjecanja u kojem su natjecatelji u mogućnosti ulagati u instrumente po svom izboru. Pobjednik Denis Pavičić u trećoj je rundi ostvario prinos od 199 posto što znači da je utrostručio svoj početni novac u svega tri tjedana. Pothvat je time impresivnij jer je osvojio prvo mjesto nakon reseta računa koji daljnje bodove dijeli sa dva.

University Trading Tournament (Sveučilišni turnir u trgovanju) je natjecanje u trgovanju vrijednosnim papirima. Projekt je pokrenula 2015. godine studentska udruga Financijski klub koja djeluje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Važnost projekta prepoznali su: Hrvatska udruga za tehničku analizu, investicijska kuća Positive Equity, udruženje ACI Hrvatska te predstavnici poduzeća InterCapitala, Raiffeisenbank Austria, Zagrebačke banke i Erste & Steiermaerkische Banke. Svi navedeni su tako uložili svoje vrijeme u projekt u obliku edukacija i radionica za studente.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/media/set/?set=a.413213212173891.1073741831.348847665277113&type=1″]

Pobjednici su:

Prvo mjesto:
Denis Pavičić

Drugo mjesto:
Andrija Jergović

Treće mjesto:
Toni Jelenović

Godišnje članstvo u HUTA-i su osvojili:

 • Dragan Bosec
 • Bruno Bijelić
 • Luka Rožman
 • Katrin Miljanović
 • Darko Jurinec
 • Dominik Polzer

Posebni certifikat ‘Risk Manager’ dobivaju:

 • Nina Marić
 • Dragan Bošec
 • Natko Babić
 • Andrija Jergović

Certifikat ‘The Hammer’ za najveći prinos u pojedinoj rundi dobivaju:

 • Edi Sinovčić -1049.2%
 • Darko Jurinec – 228.2%
 • Denis Pavičić – 199.42%

Certifikat ‘Gravestone’ za najveći loss u pojedinom tradeu je osvojio:

 • Ivan Šilović – 295.000$

Certifikat ‘Bull’s eye’ za najunosniji pojedini trade je osvojio:

 • Denis Pavičić – 82.000$

Cerifikate ‘Golden, silver i bronze cross’ dobivaju prva tri mjesta u pojedinoj rundi.

Golden cross:

 1. runda – Bruno Bijelić
 2. runda – Darko Jurinec
 3. runda – Denis Pavičić

Silver cross:

 1. runda – Luka Rožman
 2. runda – Toni Jelenović
 3. runda – Andrija Jergović

Bronze cross:

 1. runda – Katrin Miljanović
 2. runda- Jasmin Rami
 3. runda – Dragan Bosec

Financijski klub

Studentska udruga na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu koja provodi Sveučilišni turnir u trgovanju (University trading tournament).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *