Student investitor

Student Investitor pokrenut je 2009. godine kao jedan od 4 glavna projekta Financijskog Kluba. Radi se jedinstvenom projektu u Hrvatskoj koji obuhvaća izradu standardnu top-down investicijske analize, proširenu za tehničku analizu, za odabrani sektor.

Analiza je rezultat suradnje pet projektnih timova unutar Kluba: Tim za makroanalizu, koji analizira makroekonomske podatke, Tim za analizu industrije, koji daje temeljem standardnih metoda daje mišljenje o odabranom sektoru, Tim za analizu poduzeća, koji ocjenjuje fundamentalnu vrijednost poduzeća u odnosu na njenu tržišnu vrijednost te daje ocjenu treba li dionicu kupiti ili ne, Tim za tehničku analizu, koji procjenjuje koji najbolji trenutak kupnje odabrane dionice te Tim za upravljanje portfeljem, koji na temelju teorije portfelja, procjenjuje utjecaj svake dionice na cjelokupni portfelj te daje mišljenje o smanjenju ili povećanju izloženosti pojedinoj dionici.
Cilj Skupine je obrazovanje članova u području investicijske analize i zbog toga se u radu surađuje kako s profesorima, tako i sa zaposlenicima renomiranih konzultantskih i investicijskih poduzeća.

si-web  si-portfelj

Konferencija predstavlja krunu rada projektne skupine Student investitor, koja svake godine izrađuje opsežnu investicijsku analizu različitih sektora, te je ovo svojevrsno predstavljanje njihovog rada. Također, na konferenciji gostuju brojni renomirani stručnjaci povezani s predmetom analize koji pritom daju svoj osvrt.

 siweb  siweb15

siweb161  

 

University Trading Tournament

University Trading Tournament (Sveučilišni turnir u trgovanju) je regionalno studentsko natjecanje u trgovanju vrijednosnim papirima. Projekt je 2015. godine pokrenula studentska udruga Financijski klub koja djeluje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Cilj natjecanja je pružiti mogućnost studentima s interesom za financije da prošire znanja o financijskim tržištima te steknu osjećaj primjene tog znanja u praksi. Trenutno je University Trading Tournament (UTT) jedino takvo studentsko natjecanje u regiji. Na UTT se mogu prijaviti sve zainteresirane osobe, ali će nagrade biti osigurane samo za osobe sa statusom studenta u Hrvatskoj i zemljama u regiji.

Članovi Financijskog kluba nagrađeni su Rektorovom nagradom u lipnju 2016. zbog uspješne organizacije University Trading Tournamenta 2016.

 

za-web

FINtelligent

„FINtelligent“ je projekt istoimene skupine čija je svrha promicanje financijske pismenosti srednjoškolaca i ostalih zainteresiranih. Glavni ciljevi projekta su: stvaranje okvira za razvoj financijske edukacije, podizanje razine svijesti o važnosti financijske pismenosti, podizanje razine vlastite i društvene odgovornosti financijskom edukacijom te podizanje prosječne ocjene i razine znanja u području ekonomije i financija. Članovi projektne skupine FINtelligent održavaju edukacijska predavanja u zagrebačkim gimnazijama, strukovnim školama i drugim zainteresiranim institucijama te je 2019. u projekt bilo obuhvaćeno 10 srednjih škola i 1 fakultet. Projekt je s radom započeo u akademskoj godini 2017./2018. te je iste godine nagrađen Rektorovom nagradom.

Consulting Day

Consulting Day je prva konferencija koja ističe važnost konzalting industrije u današnjem poslovnom svijetu. Još je važnija činjenica ta da je konferencija pokrenuta 2014. godine od strane studenata članova Financijskog Kluba, budućih konzalting stručnjaka i od tada se redovito održava na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Moglo bi se reći da je ovo već tradicionalna konferencija koja svake godine okuplja s jedne strane vrhunske hrvatske konzultante, a s druge vrhunske studente s interesom za konzalting industrijom.

Svake godine nastoji se predstaviti drugo područje konzultinga, pa su se tako dosada mogla poslušati predavanja i rasprave na temu financijskog savjetovanja, konzaltinga u turizmu, poslovnog savjetovanja, savjetovanja na području EU fondova, konzalting u nekretninama te revizije i poreznog savjetovanja.

cons-2014  cons-2015  cons-2016

    

ALGOTRADE

Algotrade je projekt Financijskog kluba i Informatičkog kluba studenata FER-a (X.FER). Projekt je zamišljen kao hackathon, a ciljana skupina su studenti FER-a i Ekonomskog fakulteta jer je zadatak koji će rješavati vezan uz područje arbitraže i tradinga.

Sastoji se od edukacijske faze koju čine tematska predavanja u trajanju od 5 dana uz pomoć kojih studenti unaprijeđuju svoja znanja i kompetencije; i natjecateljske faze, odnosno hacking dijela natjecanja gdje timovi dobivaju zadatak i rješavaju ga koristeći se novostečenim znanjem te osobnim iskustvom. Zadatak će biti jednostavan za razumjeti no izrazito težak za optimalno riješiti. Timovi će imati određeno vrijeme da smisle i implementiraju rješenje, a po završetku natjecanja će svoja rješenja i prezentirati. Za 3 najbolja tima je osiguran bogati nagradni fond koji je prve godine iznosio ukupno 4500 eura.

Projekt je prvi put održan u akademskoj godini 2022./2023. te je iste godine nagrađen Rektorovom nagradom.

Sportonomics je konferencija čiji je glavni cilj povezivanje sporta i ekonomije gdje se kroz predavanja, razgovore i panel rasprave pokušava objasniti kako ekonomija, gospodarstvo, ulaganja i investicije u sport mogu utjecati na rezultate i kulturu sporta.

Prva konferencija je održana u akademskoj godini 2022./2023.

University Caffe

Universitiy caffe najnoviji je projekt Financijskog kluba. Projekt se održava u neformalnoj atmosferi Caffe bara Urban na mjesečnoj bazi te se pokrivaju sve aktualne teme iz financija, politike i društvenih događanja. Do sada smo ugostili vrhunskog ekonomskog analitičara i autora Velimira Šonju te alumnusa Financijskog kluba, Oxfordovca i poduzetnika, Vuka Vukovića.