O FINANCIJSKOM KLUBU

Financijski klub je studentska udruga koja djeluje na području financija te okuplja najbolje zagrebačke studente s ciljem edukacije i profesionalnog napretka, kako članova tako i zajednice.

Osnovana 2005. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Udruga od samog početka niže uspjehe brojnim projektima, radionicama i konferencijama.
Članovi Kluba promiču financijsku teoriju i praksu te doprinose stvaranju interesa prema financijama. Klub je za svoj rad primio mnogobrojne Dekanove i Rektorove nagrade, a 2013. godine naš rad i trud prepoznala je Zagrebačka burza dodjelom nagrade za izniman doprinos edukaciji o tržištu kapitala.

U prošlosti smo ostvarili mnogo uspješnih projekata, a trenutno aktivni I najznačajniji su natjecanje University Trading Tournament, Student investitor koji ove godine poprima novi oblik, Financijski rječnik na čijem poboljšanju I reizdanju marljivo radimo te projekt FINtelligent, koji je 2018. godine nagrađen Rektorovom nagradom.
Ostali, ali ne manje su projekti poput Consulting day, Chat with proffesionals, Financijski kviz, Budućnost financija te Rektorovom nagradom prepoznatu seriju predavanja u sklopu Europskog tjedna novca.

Zbog svega navedenog Financijski klub je prepoznat od studenata, profesora i poduzeća kao pokretač financijske edukacije i platforma budućih financijskih stručnjaka.

Klub trenutno broji 110 članova, a njegovo vodstvo čine predsjednik Stipe Bumber, potpredsjednik Sven Barac i Matija Drmić u funkciji glavnog tajnika.

Povijest Kluba

Povijest Kluba izgradili su, prije svega, izuzetni pojedinci koji su doprinijeli njegovoj vrijednosti kao i partneri Kluba koji su tu vrijednost prepoznali.

Povijest Kluba započinje 2005. godinom kada su ga službeno osnovali studenti Ekonomskog fakulteta u Zagrebu radi promicanja interesa studenata za financijama. U svojim počecima Klub je brojio tridesetak članova. Svoje aktivnosti već tada je redovito objavljivao na vlastitoj web stranici, a glavni projekt bila su predavanja.

Prvotni cilj Kluba bio je unapređivanje i širenje znanja o financijskim djelatnostima te poticanje razvoja etike i moralnosti u poslovanju da bi se sve to do danas proširilo nizom drugih ciljeva, platformi i projekata.

Klub je danas specijaliziran prvenstveno za pružanje dodatnog financijskog obrazovanja, te je spreman svakodnevno se izgrađivati i rasti. Trudimo se iz semestra u semestar nuditi dodatne sadržaje i projekte i iznimno nam je drago da su to studenti prepoznali. Također je 2009. pokrenut i novi web portal bogatijeg sadržaja.

Vizija

Postati najprepoznatljivija zajednica studenata Sveučilišta u Zagrebu čiji članovi promiču financijsku teoriju i praksu.

Misija

Proširivati znanje o financijama, omogućiti dodatna teorijska i praktična znanja te razviti dodatne vještine koji će doprinijeti razvoju financijske profesije i financijskih tržišta u RH.

 

NAŠA POSTIGNUĆA (2011.-DANAS)

 

 

 

Impressum

Upisan u Registar udruga u Zagrebu pod brojem 21004636
Matični broj: 02081130
OIB: 23386201183
DUNS broj: 595545399
RNO broj: 0018821
IBAN: HR8624020061100955561
SWIFT: HPBZHR2X

Službeni dokumenti

Statut Financijskog kluba (2019.)

Pravilnik o članstvu (2019.)