2. Konferencija o investiranju u zlato

Konferencija o investiranju u zlato odgovara:

Zašto cijena zlata raste već deset godina zaredom?

Znate li da je zlato u protelih deset godina doživjelo cjenovni rast po prosječnoj godišnjoj stopi od oko 15 posto? S razine od oko 300 dolara u 2001. godini, cijena mu se popela na današnjih 1650 dolara za uncu. Zašto je tome tako? Koja to zbivanja na globalnoj ekonomskoj sceni uzrokuju značajan rast na zlatnome tržištu? Odgovore na ta, i još neka druga iznimno vruća pitanja, potražite na ovogodišnjoj Konferenciji o investiranju u zlato što se održava 9. svibnja u zagrebačkome hotelu Four Points Panorama u organizaciji Lidera i portala Srebrozlato.com.

Zahvaljujući tom snažnome rastu, ova žuta plemenita kovina spada u investicijsku kategoriju s najvišom stopom povrata na uloženo. Prinos što ga donosi ulaganje u zlato, ali i u druge plemenite kovine, daleko nadmašuju prinose ulagača koji su se pouzdali u dionice, obveznice, mirovinske fondove ili oročenu štednju.

Vrhunski svjetski i regionalni stručnjaci u svojim će izlaganjima dati uvjerljive razloge za tvrdnju da svjetsko gospodarstvo u idućih nekoliko godina očekuje nova, još snažnija kriza. Zbog toga je investiranje dijela osobnoga portfelja u zlato i druge plemenite kovine ne samo odlična ideja koja može donijeti nove značajne dobitke, nego predstavlja nužnost zaštite i osiguranja vlastitih ulagačkih pozicija.
Čak i oni koji zlato smatraju reliktom prošlih vremena ne osporavaju da je barem pet posto ulagačkoga portfelja dobro držati u zlatu, i to u vremenima gospodarskog rasta. A kada su ekonomska kretanja kisela, kao što je to danas, portfelj bi zlatom trebalo ojačati daleko većim postotcima.

Na ovogodišnjoj će, drugoj po redu, konferenciji o investiranju u zlato govoriti tri iznimno ugledna međunarodna stručnjaka za ulaganje u plemenite kovine:

•    Alasdair Macleod, ekonomist i bankar te viši savjetnik zaklade Goldmoney iz Sjedinjenih Američkih Država, ima višedesetljetno iskustvo u poslovanju na tržištu zlata.
•    Ronald Peter Stöferle, glavni analitičar za tržište plemenitih kovna Erste banke iz Beča urednik je svjetski uglednoga newslettera “U zlato vjerujemo” (“In Gold We Trust”).
•    Michael Checkan, direktor je tvrtke Asset Strategies iz Sjedinjenih Države, specijalizirane za savjetovanje oko ulaganja u zlato.

Glavni sponzor ovogodišnje konferencije, Zlatarna Celje, zajedno s organizatorima, pozivaju vas da nam se pridružite na ovom jedinstvenom događaju. Više o konferenciji možete doznati na www.konferencijaozlatu.org

Zainteresirani studenti ostvaruju popust od 50% na kotizaciju.

 

Odgovori