Upotreba credit scoringa kao metode za kvalitetnije upravljanje kreditnim rizikom u poslovnim bankama

Predavanje Valtera KukuljanaU srijedu 16.03.2011., mr.sc. Valter Kukuljan iz Privredne banke Zagreb članovima Financijskog kluba, ali i svima sa Ekonomskog fakulteta koje je to interesiralo, predavanje na temu: “Upotreba credit scoringa kao metode za kvalitetnije upravljanje kreditnim rizikom u poslovnim bankama”. Pojednostavljenim pristupom, koji je bio dovoljan da i bilo tko tko nije student ekonomije shvati suštinu credit scoringa, gdin. Kukuljan objasnio je temeljne principe navedene metode koju banke koriste u svom poslovanju na svakodnevnoj bazi. Istaknuvši to da svi mi u suštini obavljamo evaluaciju svaki dan, birajući između naših odluka,  gdin. Kukuljan je dao lijepo objašnjenje zdravorazumnosti bankarske metode.

Predavanje je bilo među najposjećenijim predavanjima Financijskog kluba, a zanimljivost predavanja je svakako povećala visoka zainteresiranost prisutnih studenata, koji su obasipali gdina. Kukuljana pitanjima.

Gdin. Kukuljan definitivno nije ostavio niti jedno pitanje nerazjašnjeno, što je rezultiralo vrlo interaktivnim predavanjem sa direktnom uključenošću studenata, upravo kakva i volimo ovdje u Financijskom klubu.

Kratki prikaz predavanja možete preuzeti ovdje.

Odgovori