Financijski ekspert budućnosti: temelji za vrhunsku karijeru na području financija

Untitled-1

Zagreb, 18.12.2015

Konferencija Financijski ekspert budućnosti u organizaciji studentske udruge Financijski klub održana je 17.prosinca na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Cilj konferencije je bio upoznati studente s potražnom stranom tržišta rada s naglaskom na financijski sektor te s načinima putem kojih se mogu istaknuti iz mnoštva i krenuti na svoj put k vrhunskoj karijeri na području financija.

Na prvoj panel raspravi „S druge strane stola?“ predstavljene su metode koje koriste HR stručnjaci kako bi izabrali kandidate za radno mjesto te kako upravljaju svojim talentima i proširuju bazu znanja. Studenti su iskoristili priliku da stručne predavače Sinišu Jurkovića, direktora portala Posao.hr te Aljošu Kousa, direktora AK Consultinga ispitaju o načinima kako napisati savršeni životopis i motivacijsko pismo, kako se pripremiti za intervju te kako ostaviti najbolji mogući način na regrutacijama.

Na radionici „Psihološki testovi“ studenti su imali priliku upoznati svijet selekcijskih testova te su uz detaljne popratne informacije predavača dobili bolji uvid u ono što se od njih očekuje na regrutacijskim postupcima. Svi studenti su uz mentorstvo predavača Martine Trslić i Antonije Džepine iz Kauflanda Hrvatska dobili priliku riješiti standardni psihologijski test te su dobili bolji uvid u samo značenje i smisao psihološkog testiranja na selekcijama kandidata.

U panel raspravi „Što tražimo od vas?“ sudjelovali su gosti iz financijskog sektora koji su govorili o konkretnim potrebama poduzeća za mladim školovanim ekonomistima i na taj način približili njihove selekcijske postupke studentima. U iznimno dinamičnoj raspravi sudjelovali su Emil Cvitan iz Deloitta, Petra Hrgar iz PwC-a, Anica Vrlec Bartolić iz EY te Antea Britvić iz HPB-a. Studenti su bili iznimno zainteresirani za raspravu te su uz veliki broj pitanja saznali sve o selekcijskim postupcima koje poduzeća iz financijskog sektora primjenjuju na regrutacijskim procesima.

Na samom kraju održano je predavanje „Razvoj nakon regrutacije“ u kojem su studenti dobili uvid u svijet obrazovanja i daljnjeg razvoja nakon završenog fakulteta i ostvarenog zaposlenja. Predavanje je održala Lana Dojčinović Matovina, Izvršna direktorica COTRUGLI Business School. Svi studenti su se složili s predavačima da je daljnje i kontinuirano obrazovanje iznimno važan segment razvoja svakog pojedinca.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript