Kako ostaviti odličan dojam na intervjuu za posao?

Predavanje Vladimira Benića     U srijedu 23.03.2011 godine održano je predavanje  u organizaciji Financijskog kluba na temu “Posao na dlanu: kako ostaviti odličan dojam na intervjuu za posao”. Naš gost je bio Vladimir Benić koji je i sam prije par godina bio jedan od prvih članova Financijskog kluba.

     Vladimir Benić je završio Ekonomski fakultet u Zagrebu,te se sada  profesionalno bavi kontrolingom i korporativnim financijama, s prethodnim radnim iskustvom na području financijskog savjetovanja i procjene vrijednosti poduzeća.Predavanje koje je bilo održano je rezultat  3,5 godišnjeg istraživanja na području razvoja intervju vještina i zapošljavanja. Također se bavi  individualnim savjetovanjem i trenutno završava svoju prvu knjigu o zapošljavanju i intervju vještinama.

     G. Benić je započeo predavanje provodeći anketu nad prisutnim studentima  te postavljajući par općenitih pitanja kako bi dobio dojam koliko se studenata susrelo s procesom intervjua te na koji način su oni to doživjeli. Da bi se došlo do intervjua  treba se napisati vrlo egzaktan CV s naglaskom na one vještine koje su potrebne za prijavljeni posao. Nakon selekcije slijedi proces intervjua na koji se Benić tokom predavanja najviše fokusirao. Identificirao je ključne faktore neuspjeha prilikom zapošljavanja te svoj program fokusira na rješavanje tih faktora i načine njihovog popravka. Intervju je podjelio u četiri faze. Prva faza je upoznavanje gdje kroz sam odgovor osoba koja je intervjuirana pokušava ostaviti što bolji dojam. Nakon toga slijede Q&A ( pitanja i odgovori) koji poslodavcu daju najbolji uvid da li kandidat odgovara njihovim mjerilima. Treća faza su „ Vaša pitanja?“ ,tj. pitanja koja osoba postavlja poslodavcu. Kao zadnja faza podrazumijeva se kraj intervjua gdje je kao i u fazi upoznavanja bitno ostaviti što bolji dojam.

     Predavanje Vladimira BenićaCilj Benićevog predavanja je detaljno analiziranje  pitanja intervjua i strukturiranje najboljih odgovora, ovisno o području u kojem se osoba zapošljava.  Smisao projekta Posao na dlanu je educirati i pripremiti kandidate za intervju, promijeniti odnos znanja između iskusnih profesionalaca u poduzećima i kandidata za posao koji nisu upoznati s logikom selekcije te su u nepovoljnijem položaju pri zapošljavanju. Kraj predavanja Benić je zaključio sa nekolicinom savjeta  na koji način suzbiti stres i što izbjegavati  prilikom intervjua.
Benić je tijekom cijelog predavanja uspostavio interakciju sa publikom koja je pokazala veliko zanimanje za održanu temu te odgovarao na sva njihova intrigantna pitanja.

 

Odgovori