Investicijsko bankarstvo Zagrebačke banke

U srijedu, 11.1. u 18 h u dvorani 30, održano je predavanje na temu „ Investicijsko bankarstvo Zagrebačke banke“. Gost predavač bio je Vilim Pilaš,  Senior  Associate u Zagrebačkoj banci u odjelu strukturiranog  financiranja u sektoru investicijskog bankarstva.

Investicijsko bankarstvo

 Gospodin Pilaš nam je u uvodnom dijelu dao kratak  uvid o veličini i širini poslovanja UniCredit Group-e. Pričao je o snažnoj prisutnosti u 22 Europske zemlje, više od 40 milijuna korisnika i 10 000 poslovnica. Saznali smo da je ZABA investicijsko bankarstvo i financijska tržišta sudjelovalo u gotovo svim značajnijim transakcijama  u regiji u protekle dvije godine te je nepobitni tržišni lider na tržištu vlasničkih i dužničkih vrijednosnica i u segmentu korporativnih financija i strukturiranog financiranja. Kolega Pilaš je najviše govorio o financiranju i savjetovanju  unutar  Zagrebačke banke te je tako pobliže pojasnio koja je uloga  Zagrebačke banke  u preuzimanjima, spajanjima, financijskom restrukturiranju itd.

Predavač je opisao tipičan postupak inicijalne javne ponude  te koje su uloge banke kao savjetnika u tom  procesu.

Pomno je prodiskutiran pojam projektnog financiranja iz kojeg smo saznali da je osnovni element projektnog financiranja osnivanje tvrtke za posebne namjene koja je vlasnik svih prava i obveza vezanih uz realizaciju određenog projekta.

Predavanje je završilo u opuštenom tonu uz mnoštvo pitanja i prijateljsku diskusiju.

Prezentaciju sa predavanja možete preuzeti ovdje

Odgovori