Okrunjeni Kraljevi Financija!

Financijski Klub je po prvi puta održao tematski kviz pod nazivom Financijski kviz! Od 12. do 21. prosinca 2017. u  svima nam dobro poznatom Caffe Bar & Night Clubu Urban, kroz četiri runde natjecatelji su mogli pokazati svo stečeno znanje. Ukupno se 16 ekipa borilo za pretižnu titulu Kralja Financija, a svoje znanje su morali pokazati kroz 5 financijskih kategorija:

  1. Poslovne financije/Investicijska analiza,
  2. Javne financije,
  3. Monetarna politika,
  4. Financijske institucije i tržišta te
  5. Financijska kultura.

Svaka runda se sastojala od ukupno 30 pitanja različite težine te 4 tematskih bonus pitanja. Kako bi atmosfera bila napetija, a sudionici motiviraniji, naši partneri su se pobrinuli da tri najbolje ekipe na Kvizu te dvije najbolje ekipe u svakoj rundi budu prikladno nagrađene.


Prva runda održana je u utorak, 12. prosinca, a čak ni kiša nije uspjela poremetiti planove svim ekipama koje su bile željne dokazivanja i pokazivanja svojeg znanja. Kroz tri kruga pitanja, te s ukupno 24 boda pobjednik prve runde bila je ekipa Antoine Quizmann, koju osim najmaštovitijeg imena krasi i najviše pokazanog znanja u financijskom sektoru. Pobjedom u prvom krugu, momci su osigurali bocu pića u Urbanu za koju smo sigurni da su veselo iskoristili.

Druga runda donijela nam je nova uzbuđenja i preokrete, naime ekipe Tralalala i Ako prođe prođe nakon 3 kruga pitanja završile su na vrhu s istim brojem bodova, 24.5. Uslijedilo je pripetavanje, a na pitanje „Koliko se procijenjuje da će iznositi potrošnja u Hrvata za vrijeme blagdana?“ ekipa Tralalala odgovorila je 10 milijardi kuna, te bila bliže točnom odgovoru – 12,5 milijardi kuna. Ekipa Ako prođe prođe ponudila je odgovor 40 milijardi kuna, te su se morali zadovoljiti drugom nagradom – ulaznicama za predstave u kazalištu Gavella te smo sigurni da će uživati u kulturnom uzdizadnju.

Došao je novi tjedan, a u utorak, 19. prosinca je uslijedila treća runda Financijskog kviza na kojoj je Antoine Quizmann još jednom pomeo konkurenciju. Bili su gotovo nepogrešivi , te su završili treću rundu s 24 boda. Na ukupnoj ljestvici kraj imena Antoine Quizmann stajalo je velikih 70 bodova i bilo je dosta jasno da im se nitko ne može približiti te ukoliko ne dođe do velikog iznenađenja imamo prve Kraljeve financija. Za potpuno slavlje pobrinuo se Urban koji je pobjednike ponovno nagradio s bocom pića po izboru.

Konačno, došlo je vrijeme za posljednju rundu, dan kad ćemo okruniti prve Kraljeve financija!
Antoine Quizmann u četvrtoj rundi je zasjeo na drugo mjesto, a to mu je bilo dovoljno da osvoji prvo mjesto ukupnog poretka te titulu Kraljeva financija! Iako se veliko iznenađenje nije dogodilo, pobjednička ekipa 4. runde, Pravilo 69 napravila je preokret i osvojila drugo mjesto u ukupnom poretku. Ekipa Ako Prođe Prođe je za tijesnih pola boda zauzela treće mjesto, ekonomisticama007 ispred nosa.

Tri pobjedničke ekipe su dobile prigodne pehare i medalje, a evo i izjave pobjedničke ekipe: „Jako nam je drago, zahvaljujemo organizatorima na odličnoj organizaciji i nadamo se da ćemo idući semestar braniti titulu!“

Kraljevi financija su okrunjeni, no nisu jedini koji su dobili zaslužene nagrade naših partnera: Pbjedničke ekipe tako će uživati u Božićnom koncertu Crvene Jabuke u Bestu; FoanSoky putovanju u Budimpeštu; Fun Factory Adventskim putovanjem u Ljubljanu; poklon bonovima u restoranu Maredo; pretplati na elektroničke knjige na portalu ebook024, izdavača MATE; najboljim kazališnim predstavama u HNK-u i kazalištu Gavella te izvrsnim sportskim priredbama naših košarkaša KK Cedevita i hokejaša KHL Medveščak.

Drago nam je da ste se družili s nama prethodnih tjedana te se nadamo da ste se ugodno proveli. Zahvaljujemo se partnerima na pomoći pri organizaciji, a vas pozivamo da se u što većem broju prijavite sljedeće godine i postanete novi Kraljevi financija!

Vidimo se dogodine!

 

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript