Procesi u M&A transakcijama

     PricewaterhouseCoopers i Financijski klub14. prosinca 2010. godine Financijski klub je organizirao prvo u nizu predavanja od strane novog strateškog partnera Kluba, tvrtke PricewaterhouseCoopers. Tema predavanja bila je „Procesi u M&A transakcijama“, a održao ga je gospodin Bojan Brajković, menadžer savjetodavnog odjela PwC Zagreb, ovlašteni revizor u Republici Hrvatskoj i član međunarodnog udruženja certificiranih ovlaštenih računovođa (ACCA).

     Cilj predavanja bio je predstaviti uobičajeni proces transakcija u projektima spajanja i stjecanja (mergers and acquisitions), od uspostavljanja kontakata između kupca i prodavatelja do realizacije transakcije, odnosno sklapanja kupoprodajnog ugovora. Predstavili su se razlozi zbog kojih dolazi do stjecanja i spajanja, način formiranja tima stručnjaka, a poseban naglasak stavio se na ulogu financijskog savjetnika u cijelom M&A procesu.

     Gospodin Brajković spremno je odgovarao na sva pitanja studenata, a osim samih članova Financijskog kluba, predavanju je prisustvovalo i dosta studenata Ekonomskog fakulteta koji su prepoznali priliku za slušanje stručnjaka iz prve ruke. Na kraju predavanja, riječ su preuzeli predstavnici Human Resources odjela PwC-a i predstavili mogućnosti karijere u kompaniji, kao i odgovarali na pitanja studenata o samom poslu u kompaniji.

     Nakon ovoga, uslijediti će još 2 predavanja od strane PricewaterhouseCoopers-a, koja su svakako vrijedna dolaska.

PwC predavanje za Financijski klub

 

Odgovori