Revizija

     U utorak, 3. studenog 2009. godine, održano je prvo predavanje organizirano od strane Financijskog kluba u ciklusu ”Revizija”. Predavanje na temu ”Revizija” održao je mr. sc. Dragan Rudan, ovlašteni revizor i procjenitelj.

     Mr.sc. Dragan Rudan osnivač je i direktor revizorske tvrtke Rudan d.o.o. za porezno savjetovanje i reviziju. Stručnjak je s dugogodišnjim iskustvom u području poreza, računovodstva i revizije te je sudjelovao u izradi hrvatskog Zakona o porezu na dodanu vrijednost.

     Svojim predavanjem mr.sc. Rudan pokušao je na jednostavan način kroz brojne primjere približiti članovima Financijskog kluba rad u reviziji te poreznom i poslovnom savjetovanju. Na početku je istaknuo kako je rad u reviziji nezaobilazna odskočna daska za svakoga tko se želi mr.sc. Dragan Rudan - Revizijabrzo, ali detaljno upoznati sa radom raznih sektora poslovanja, budući da je djelatniku u reviziji omogućen uvid u cjelokupno poslovanje klijenata. Jednostavnim i duhovitim primjerima kroz interaktivno predavanje približio nam je srž svog poslovanja te je predavanje temeljio na brojnim primjerima kroz koje nam je objašnjavao cjelokupni postupak i proces revizije – od razmatranja potencijalnih klijenata, preko izbora suradnika, planiranja revizije i procjene rizika do provođenja same revizije i na kraju izdavanja revizorskog mišljenja. Najveći doprinos ovog predavanja svakako je činjenica da mr.sc. Rudan nije iznosio šture podatke kroz svoje predavanje, već je brojnim pitanjima i podpitanjima navodio članove Kluba na vlastite zaključke o poslovanju određenog poduzeća, istinitosti financijskih izvještaja i rizicima u poslovanju poduzeća.

     Osim o reviziji, mr.sc. Rudan govorio nam je i o uslugama poreznog te poslovnog savjetovanja koje pruža svojim klijentima. Naveo je mnogo primjera kroz koje nam je objasnio koje porezne savjete može dati poduzeću te ispričao kako je mnoga poduzeća svojim savjetima spasio od propasti. Isticao je i važnost kvalitetnog odnosa sa klijentima koji se mora temeljiti na povjerenju, poštenju i iskrenosti. Na kraju predavanja ispričao nam je kako izgleda njegov radni dan te nam svima dao par savjeta vezanih uz naše buduće karijere.

Odgovori