S tri predavanja zaključena 2013. godina!

U posljednjem tjednu nastave u 2013. godini održana su čak tri predavanja u organizaciji Financijskog kluba.

bisnode

U utorak u 16h je g. Nikola Nikšić, direktor analitke u poduzeću Bisnode održao predavanje na temu “Analiza poslovanja poduzeća u predstečajnim nagodbama”. G. Nikšić je istaknuo kako je većina poduzeća u predstečajne nagodbe ušla prekasno te kako su se naznake lošeg poslovanja u navedenim poduzećima pojavile sa samim početkom krize. Kao jedan od ključnih problema spomenuo je nespremnost starih uprava na promjene te da smatra da će većina poduzeća opet upasti u iste zamke u kojima su se našle i prije samog procesa predstečajne nagodbe.

deskar

Nakon toga je, u 18h, Milan Deskar-Škrbić, alumni Financijskog kluba, asistent u Arhivanaltici te vanjski suradnik na Katedri za financije na Ekonomskom fakultetu održao predavanje na temu “Strukturne reforme – što su zapravo?”. Predavač je razjasnio što su ustvari strukturne reforme te da ih se ne smije mješati s fiskalnom konsolidacijom, što je učestalo u hrvatskim medijima. G. Deskar-Škrbić je istaknuo kako se strukturne reforme mogu provesti bez bolnih rezova i velikih otpuštanja, ali da se u svakom slučaju radi o procesu koji traje nekoliko godina.

safu

U srijedu od 12-16h održano je predavanje “EU fondovi u Republici Hrvatskoj (IPA i Strukturni)” kojeg su održali gosti predavači iz Središnje agencije za financiranje i ugovaranje (SAFU). Najprije je g. Denis Matas razjasnio što su strukturni fondovi te kakav je njihov organizacijski i funkcijski okvir, nakon toga je g. Vedran Težak govorio o konkretnim koracima i mogućnostima povlačenja bespovratnih sredstava, a za kraj je gđa. Kristina Ozimec pojasnila pravne zahtjeve koji moraju biti ispunjeni kako bi proces dobivanja sredstava protekao bez problema.

Odgovori